LOGEREN

IN een Centrum Voor Kortverblijf

 

Soms heb je even wat ademruimte nodig, of is je familie er even niet om je thuis te ondersteunen, of wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan de lift in je flatgebouw? Kortom, je kan even niet in je eigen woning blijven. Ook voor een tijdelijk verblijf kan je bij ons terecht.

 

Woonzorggroep Voorkempen beschikt over 6 kamers kortverblijf in WZC Verbert-Verrijdt en 3 kamers kortverblijf in WZC Rustenborg. Deze kamers zijn geïntegreerd in de woonzorgcentra. In WZC Verbert-Verrijdt bevinden zich telkens twee kamers kortverblijf op iedere verdieping, op het einde van een leefbuurt. In WZC Rustenborg zijn de drie kamers verspreid over de woonzones.

 

Tijdens je kortverblijf leef je mee met de bewoners. De maaltijden nuttig je samen met hen in de leefruimte en de activiteiten waar je in geïnteresseerd bent, kan je mee volgen.

 

Kortverblijf vraag je best goed op tijd aan. De kamers kunnen soms snel volgeboekt zijn. Een kamer kan voor een korte periode in optie gezet worden. Dit geeft je even tijd om samen met je omgeving te bekijken of dit de beste oplossing is. Indien je keuze binnen de week niet bevestigd wordt, kunnen we niet garanderen dat de kamer nog beschikbaar is.

 

Ook voor, tijdens en na het kortverblijf kan je terecht bij onze contactpersonen mevr. Saskia Heiremans (Schoten) en mr. Jan Thijs (Wijnegem) als je moeilijkheden ondervindt. Zie je het niet zitten om na het kortverblijf naar huis te gaan? Vraag dan gerust een gesprek aan, zodanig dat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken. Indien nodig zullen we je zeker doorverwijzen naar collega’s in de omgeving, of naar andere diensten die je extra begeleiding thuis kunnen geven.

 

De meeste ziekenfondsen geven een tegemoetkoming in de kostprijs van kortverblijf. Hier zijn voorwaarden aan verbonden en de bedragen zijn verschillend afhankelijk van het ziekenfonds waar je bij bent aangesloten. Contacteer je ziekenfonds voor meer informatie.

CONTACTPERSONEN

SOCIALE DIENST

Saskia Heiremans

Maatschappelijk werker

 

03 680 05 65

socialedienst@wzgvoorkempen.be

Jan Thijs

Opnameverantwoordelijke & Projectcoördinator

03 288 20 08

jan.thijs@wzgvoorkempen.be

Contacteer ons

SCHOTEN +32 3 269 51 00 | WIJNEGEM +32 3 288 20 00

info@wzgvoorkempen.be

ON 0694.597.697